Gigabit Master-Slave Modu Nedir? (Açıklandı)

gigabit master slave modu

Kaliforniya merkezli çok uluslu teknoloji devi Intel, çoğu kişinin hatırlayabildiği kadar uzun bir süredir mikroişlemci pazarına liderlik ediyor. Ancak Intel yalnızca mikroişlemcilerle uğraşmıyor, anakartlar ve bir dizi başka çevre birimi de üretiyor.

Şirketi pazarda en üst konuma taşıyan yüksek standartları koruyan Intel, bugünlerde farkında olsanız da olmasanız da hemen hemen her evde ve işyerinde bulunmaktadır.

Bilgisayarların insanların hayatında her geçen gün daha fazla yer almasıyla, üreticiler her yıl satışlarda yeni rekorlara imza attı. Sürekli gelişen iş dünyasının taleplerine ve ihtiyaçlarına ek olarak, ev tipi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, çevrimiçi oyunların ortaya çıkmasıyla yepyeni bir seviyeye ulaştı.

Intel, her iki dünya için de üstün kaliteli bileşenler tedarik ederek bilgisayar parçaları üretimindeki yüksek statüsünü korumuştur.

Intel, ürünlerinin mükemmel kalitesine ek olarak, kullanıcıların deneyimlerini daha da geliştiren özellikler ve işlevler sunarak daha fazla geliştirme ve performansa da büyük yatırımlar yapmaktadır.

Birinci sınıf kalite ve özelliklerin yanı sıra, ürünleri uyumluluk krallığına da hükmediyor ve kullanıcıların deneyimlerinin hayal bile edilemeyecek düzeyde bir sürükleyicilik ve performansa ulaşmasını sağlıyor.

İnternet dünyasıyla ilgili olarak Intel, diğer donanımların yanı sıra adaptörlerin, ethernet kartlarının, ağ ekipmanlarının en üst kademelerini tasarlamak için elinden gelen çabayı göstermiştir.

Performans ve deneyim artırıcılara göre, Intel'in yazılım optimizasyon özellikleri ağlar üzerindeki kontrolü artırıyor ve daha yüksek hız isteyen kullanıcıların bağlantıları paylaşmasına olanak tanıyor.

Deneyim ve performans artırıcılara iyi bir örnek, şirket tarafından kısa süre önce duyurulan ve sanal dünyada yepyeni bir çağ açmayı vaat eden Gigabit Master-Slave Modudur.

Gigabit Master-Slave Modu Nedir? (Açıklandı)

Daha önce de belirtildiği gibi, Gigabit Master-Slave Modu, insanların internete bağlanma biçiminde yeni bir devrim vaat ediyor. Intel kartlarının bu ayrıcalığı, aşağıdakileri sağlayacak bir denetleyici görevi görüyor birçok internet özelliğinin dizginlerini ve kaynaklar avucunuzun içinde.

Neredeyse tüm Intel ethernet adaptörleriyle çalıştığından, birçok kullanıcı işlevlerinden yararlanabilecek ve internet bağlantılarından en iyi şekilde yararlanabilecektir.

Ağ bileşenleri için bir sürücü olarak çalışmanın yanı sıra, seçenekleri ağınızın adını değiştirmekten yönlendirici seçeneklerine ve bağlantının hangi ucunun hızı belirleyeceğine karar vermeye kadar uzanır.

Kullanıcılar Gigabit Master-Slave Modunu etkinleştirerek veri trafiğinin hızını bağlantının hangi tarafının belirleyeceğini seçebilecekler.

Bu çok fütüristik görünse de, Intel internet hızı oyununu çoktan hızlandırdı ve müşterilerine bu muhteşem özelliği kazandırdı. daha fazla teknoloji meraklısı oluyoruz detaylar, herkes güncel teknoloji jargonuyla çok güncel olmadığı için birkaç şeyi açıklayalım.

Her zaman olduğu gibi, internete her bağlandığımızda iki taraftan da veri aktarılmaktadır. Daha sıradan bir dille ifade etmek gerekirse, bir tarafta adaptörümüz, diğer tarafta ise erişmekte olduğumuz bağlantı bulunmaktadır.

Örneğin, bir web sayfasını ziyaret ettiğiniz veya en sevdiğiniz dizinin bir bölümünü izlediğiniz süre boyunca, veriler sürekli olarak değiş tokuş edilir. Bunu daha da basitleştirmek için, adaptörlerimize 'gönderici' ve bağlantı, 'alıcı' Intel, kontrolü kolaylaştırmak için master ve slave olarak değiştirdi.

Normalde, internet bağlantımızın hızı adaptörlerimiz tarafından belirlenir, ancak Gigabit Master-Slave Modu ile kullanıcılar bağlantının bağlantısını veya slave'i kullanmayı seçebilirler. Bu, şu anlama gelir daha iyi internet hızına sahip 'yi ana bağlantı cihazınız haline getirebilir, böylece daha yüksek hızların keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu özellik çoğu cihazda önceden yüklü olmadığından, her iki ucun da bu moda uyumlu olması gerekir. ethernet kartları Giderek daha fazla bilgisayar bu özelliğe sahip oldukça, kullanıcıların internet hızları üzerindeki kontrolü 'paylaşmaları' daha yaygın hale gelecektir.

Zorlanmış Ana Mod Nedir?

Gigabit Master-Slave Modu, taraflardan birinin otomatik olarak master olarak ayarlanmasını sağlayan farklı bir mod da sunar. Bu, Forced Master Modudur ve bağlantı kurulduktan sonra uçlardan birini master olarak ayarlayacaktır.

Optimum koşullar altında, yani internet bağlantıları olması gerektiği gibi çalıştığında yazılım denetleyicisi şunları belirleyecektir veya komut verilirse, kullanıcıdan bağlantının hangi ucunun master olacağını seçmesini ister.

Bunun gerçekleşmesi için her iki tarafın da bu özelliğe sahip olması gerekir, aksi takdirde biri diğerinin bağlantı hızını önemli ölçüde düşürme şansına sahip olur.

Uçlardan birinin Gigabit Master-Slave Modu özelliğine sahip olmaması veya henüz etkinleştirmemiş olması durumunda, zorunlu master modunu kullanma girişimi internet bağlantı kayıplarına veya bağlantıda veya slave'de 100Mbps'ye zorlanmaya neden olabilir.

Ayrıca, çoğu çok portlu cihazda, Zorlanmış Master modu etkinleştirilmediği sürece master modu çalışmayacaktır. Sonuç olarak, zorlanmış slave modu etkinleştirilmezse, aynı sonuç beklenebilir.

En iyi fikir, Gigabit Master-Slave Modunu yalnızca her iki cihazda da bu özellik etkin olduğunda kullanmaktır. Bu şekilde kullanıcılar yalnızca internet hızlarını artıracaklarından ve hiçbir şeyden ödün vermeyeceklerinden emin olabilirler.

Öyleyse, devam edin ve Sisteminizdeki Gigabit Master-Slave Modu özelliği Gigabit Master-Slave Moduna erişmek ve etkinleştirmek için kullanıcılar ağ asistanındaki gelişmiş ağ ayarlarına gitmelidir.

Son olarak, Gigabit Master-Slave Modunun diğer özellikleri hakkında bilgi edinirseniz, bize bir yorum bıraktığınızdan emin olun. Bunu yaparak, diğer okuyucularımızın cihazlarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacaksınız. internet bağlantıları.

Başa dön