wifi güç tasarruf modu
İnsanlar kablolara ihtiyaç duymadan internet bağlantılarına sahip olabildikleri için, internet bağlantılarını gittikleri her yere götürebildiler.
Bu, kuşkusuz yüzyılın en büyük buluşlarından biriydi ve ağ teknolojisinde böylesine inanılmaz bir ilerleme olması, diğer özelliklerin de ortaya çıkmasını sağladı. Wi-fi ağları evlerde, restoranlarda, ofislerde, okullarda, üniversitelerde ve hatta cihazlarda kullanılıyor.
Evet, IoT ya da Nesnelerin İnterneti, ev aletlerinin birkaç yıl önce hayal edilmesi bile imkansız olan görevleri yerine getirmesini sağlayan yeni bir teknoloji seviyesidir. Buzdolabınızın aniden içinde ne olduğunu takip edebildiğini ve bir şey bittiğinde sizi bilgilendirdiğini düşünün.
Ya da klimanız her an tam istediğiniz sıcaklığa mı ayarlanıyor, böylece eve geldiğinizde yaz ya da kış fark etmeksizin mükemmel sıcaklığı mı buluyorsunuz? Bunların hepsi kablosuz bağlantılar ve inanılmaz bağlantı özellikleri sayesinde mümkün.
Wi-Fi Güç Tasarrufu Modu Nedir? Artıları ve Eksileri Açıklandı!
Daha önce de belirtildiği gibi, kablosuz ağlar çoğu insanın bilmediği bir dizi şaşırtıcı özelliğe sahiptir. güç tasarrufu modu, Adından da anlaşılacağı gibi, cihazın pilinden tasarruf ederek çalışır.
Çoğu cihaz fabrikadan bu özellik etkinleştirilmiş olarak çıkmaz, bu nedenle gerekli olup olmadığına karar vermek ve etkinleştirmek kullanıcıya bağlıdır.
Neyse ki, etkinleştirme prosedürü çoğu cihazda oldukça kolaydır. Bu nedenle, wi-fi'de güç tasarrufu modunu etkinleştirmenin artılarına ve eksilerine geçmeden önce, size akti̇vasyon prosedürleri̇ .
- Cep telefonlarında: Çoğu cep telefonunda güç tasarrufu modunu etkinleştirmek için aynı prosedür vardır ve bu genel ayarlar aracılığıyla yapılabilir. Bu nedenle, ana ekranı üstten veya alttan yukarı veya aşağı kaydırın ve genel ayarlara gidin. Oradan, 'Kablosuz' veya 'Wi-Fi' sekmesini bulun ve erişin, ardından gelişmiş seçenekleri almak için sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın. Ardından, 'Güç tasarrufu' seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın.Kaydetme Modu' seçeneğini seçin ve etkinleştirmek için çubuğu kaydırın.
- Bilgisayarda: PC'ler için prosedür biraz farklıdır. Güç tasarrufu modunu etkinleştirmek için genel ayarlara gidin ve 'Güç Seçenekleri'ni bulun, ardından 'Kablosuz Adaptör Ayarları'na tıklayın. Buradan, pil tasarrufu veya maksimum performansa odaklanabilen performans modunu seçebileceksiniz. Güç tasarruflu olanı seçin ve değişiklikleri kaydedin. Ardından pencereyi kapatın ve hepsi bu kadar.
Gördüğünüz gibi, her iki prosedürü de gerçekleştirmek oldukça kolaydır, bu yüzden işe koyulun ve kablosuz ağınızın diğer görevler için cihazınıza biraz pil süresi kazandırmasını sağlayın.
Yine de çoğu cihazda internet tarayıcınızı açar açmaz güç tasarrufu özelliğinin otomatik olarak kapatıldığını unutmayın.
Ardından, sistem tarama oturumunun bir süreliğine durdurulduğunu belirlediğinde, özellik otomatik olarak tekrar açılır. Bunun nedeni, özelliğin adından da anlaşılacağı gibi, cihazın pilinden biraz tasarruf etmek için etkinlik olmadığında wi-fi'nin kapatılmasıdır.
Etkinleştirme prosedürlerini ve wi-fi güç tasarrufu modunun ayrıntılarını incelediğimize göre, şimdi özelli̇ği̇n etki̇nleşti̇ri̇lmesi̇ni̇n arti ve eksi̇leri̇ cihazınızda.
Artıları Nelerdir?
Kablosuz ağınızda güç tasarrufu modunu etkinleştirmenin en iyi yanları birkaç hususa işaret eder:
- Biraz Pil Tasarrufu
Aktif bir internet bağlantınız olduğunda, bir dizi işlem gerçekleştirilir. Aktif olarak gezinmediğiniz zamanlarda bile, internet bağlantınızın en iyi performansı göstermesini sağlamak için bazı özellikler arka planda çalışmaya devam eder.
Ayrıca, otomatik güncelleme özellikleri, e-posta uygulamaları ve diğer programlar, özelliklerini takip etmek için düzenli olarak bağlantı talep edebilir. Bu nedenle wi-fi'nizin her zaman açık olması zaman tutar olmadığını düşündüğünüzde bile pil seviyelerini tüketir.
- Veri Kullanımı
Yukarıda açıklanan aynı nedenlerden dolayı, bir wi-fi ağının her zaman etkin olması da güç tasarrufu modunun etkin olduğu durumdan daha fazla veri tüketecektir. Yukarıda listelenen uygulamalar yalnızca pili değil, aynı zamanda güncellemeleri gerçekleştirmek veya mesajları takip etmek için de veri kullanır.
Herkesin internet planlarında sınırsız veri hakkı olmadığından, kullanmadığınız zamanlarda wi-fi'nizin kapalı olması gerçekten iyi bir fikir olabilir. Kullanacak sınırsız miktarda veriniz varsa, endişeleriniz veri kullanımından ziyade pil tasarrufu yönüyle sınırlı olmalıdır.
Bu nedenle, wi-fi güç tasarrufu modunu tercih etmek istemiyorsanız, internet paketinizde gereğinden fazla veri hakkınız olsa iyi olur. Eğer yoksa, her zaman sağlayıcınızla iletişime geçebilir ve internet planınızı yükseltebilirsiniz.
Eksileri Nelerdir?
Kablosuz ağların güç tasarrufu modu özelliği ile her şey tam olarak mükemmel değildir, bu yüzden neden her tür kullanıcı için en iyi seçenek olmayabileceğini kontrol edelim.
- Bağlantısız Kalmak
Bazı özellikler veya programlar, her zaman çalışır durumda olan internet bağlantılarıyla daha iyi çalışır. Bunun nedeni, e-posta veya mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi, kontrollerini düzenli olarak yapmaya devam etmek için bir bağlantıya ihtiyaç duymalarıdır.
Her zaman aktif bir internet bağlantınız yoksa, bu uygulamalar en son mesajları veya e-postaları indiremeyecek ve size ulaştıklarını bildiremeyecektir.
Bu nedenle, kendinizi bir e-bildirime ihtiyaç duyarken bulursanız
alır almaz okumanız gereken önemli bir posta veya mesaj varsa, güç tasarrufu özelliği sizin için en iyi seçenek değildir. Etkinleştirmeden önce iki kez düşünün, aksi takdirde e-posta veya mesajlaşma uygulamalarınızdaki en son etkinlikleri takip edemeyebilirsiniz.
Ayrıca, otomatik güncelleme özellikleriniz varsa, aktif bir internet bağlantınız olana kadar beklemeye alınacaktır. Aynı şey çevrimiçi arama hizmetleri için de geçerli olmalıdır, bu nedenle cihazınızda wi-fi güç tasarrufu modunu etkinleştirmeyi düşünüyorsanız bunu aklınızda bulundurun.
Son Söz
Son olarak, wi-fi güç tasarrufu moduyla ilgili başka bir bilgiye rastlarsanız, bunu kendinize saklamayın. Aşağıdaki mesaj kutusu aracılığıyla bize yazın ve her şeyi bize anlatın.
Sadece bu makalenin getirdiği bilgileri tamamlamakla kalmayacak, aynı zamanda diğer kullanıcıların kararlarını vermeleri için ihtiyaç duydukları kesin bilgileri de sunabilirsiniz.
Ayrıca, geri bildirimlerinizle daha güçlü ve daha birleşik bir topluluk oluşturmamıza yardımcı olacaksınız. Bu nedenle, utanmayın ve bu ekstra bilgiyi hepimizle paylaşın!