wifi genişletici bağlı ama internet yok
Daha büyük evleri veya ofisleri olan kişiler için Wi-Fi genişleticiler, internet sinyallerinin gücünü artırmak söz konusu olduğunda tercih edilen bir seçenek haline gelmiştir.
Ayrıca Wi-Fi sinyalinin kapsama alanını da artırırlar, bu da bu kadar popüler olmalarının ana nedenlerinden biridir. İkinci bir yönlendirici almaktan çok daha pratiktir - çok daha ucuz olduğundan bahsetmiyorum bile.
Bununla birlikte, bir Wi-Fi genişletici almayı seçerseniz karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar da vardır. Meydana gelen en yaygın hatalardan biri, Wi-Fi genişletici bağlı olmasına rağmen internetin olmamasıdır. Bu sizin de mücadele ettiğiniz bir şeyse, doğru yerdesiniz. Bu sorunu çözmenin beş yolunu öğrenmek için okumaya devam edin.
Wi-Fi Genişletici Bağlandı Ama İnternet yok mu?
Aşağıda bu sorun için 5 çözüm bulunmaktadır. Bu gibi sorunları çözme deneyiminiz yoksa, bu konuda çok fazla endişelenmemeye çalışın. Elimizdeki tüm bilgileri mümkün olan en mantıklı şekilde ortaya koymak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
Buna ek olarak, sizden cihazınıza zarar verme riski taşıyabilecek hiçbir şey yapmanızı istemeyeceğiz. Bunları söyledikten sonra, hadi başlayalım!
1. Bir Antivirüs Uygulaması İndirmeyi Deneyin
Çoğu insan bunu dikkate bile almaz ama cihazınızda bir antivirüs uygulaması veya yazılımı kullanmak internet bağlantınızı büyük ölçüde iyileştirebilir Çünkü virüsler ve diğer kötü amaçlı dosyalar bağlantınızda her türlü soruna neden olabilir.
Cihazınız bir Windows işletim sistemine sahipse, aşağıdakilerle birlikte gelmelidir ağ ayarlarından ya da güvenlik ayarlarından etkinleştirebileceğiniz yerleşik bir güvenlik duvarı Bu sadece Windows işletim sisteminizin sürümüne bağlıdır. Ancak, başka bir cihaz kullanıyorsanız, muhtemelen antivirüs uygulamasını kendiniz yüklemeniz gerekecektir.
Öte yandan, güvenlik duvarınız zaten etkinse ve bir antivirüs programınız varsa ve hala internet bağlantınızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, şunları yapmanızı öneririz güvenlik duvarını devre dışı bırakın Ayrıca cihazınızdaki antivirüs uygulamasını da devre dışı bırakmanız gerekecektir. akıllı telefon kullanıyorsanız uygulamayı tamamen silin .
2. DNS Sağlayıcısı
Wi-Fi'niz hala çalışmıyorsa, bu sorunun bozuk DNS'den kaynaklandığı anlamına gelebilir. Eğer durum buysa, şunları yapmak akıllıca olabilir İnternet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan sunucudan Google DNS veya Cloudflare DNS'e geçiş yapın .
İnternet bağlantınız, aşağıdaki ayarları yaptıktan sonra çalışabilmelidir daha iyi DNS sağlayıcılarına geçin Sadece bu da değil, internetinizin hızı da artacaktır.
3. DNS Önbelleğini Temizleme
Bir dizüstü bilgisayar veya PC kullanıyorsanız ve internet bağlantısı sorunu hala devam ediyorsa, şunları yapmanızı öneririz DNS önbelleğinizi temizleyin Yakın zamanda kullandığınız DNS sunucusunu değiştirdiyseniz, bu adım internet bağlantınızı optimize etmek için çok önemlidir.
DNS önbelleğini temizlemek için yapmanız gerekenler Windows düğmesini ve "R" tuşunu basılı tutun anahtar ve "cmd" yazın Ayrıca şunları da yapabilirsiniz Başlat Menüsü'nün arama çubuğuna "cmd" yazın aynı sonuçlar için.
Bunu yazdıktan sonra enter tuşuna basın ve Komut İstemi açılacaktır. Komut İstemi'nde "ipconfig/flushdns" yazın ve enter tuşuna basın Bundan sonra DNS önbelleğini başarıyla temizlediğinizi belirten bir mesaj almalısınız. İnternetiniz bundan sonra çalışmaya başlamalıdır.
4. MAC Adresi Filtreleme
İnternetiniz hala çalışmıyorsa, internet yönlendiricinizde MAC adresi filtrelemesinin etkin olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Eğer etkinse, (internete bağlanmaya çalıştığınız) cihazınızın MAC adresi IP adresine ulaşmasına izin verene kadar Wi-Fi'nize bağlanamazsınız. Bu durumda yapabileceğiniz iki şey vardır.
Ya şunları yapabilirsiniz MAC filtrelemeyi devre dışı bırakma yönlendiricinizde veya cihazı beyaz listeye ekleme Ayrıca MAC adresinizin cihazınız tarafından yanıltılmadığından da emin olmalısınız. Bundan emin olduktan sonra internet bağlantısı sorunlarınız ortadan kalkacaktır.
5. Wi-Fi Kanalını Değiştirme
İnternet bağlantısı sorununuz aynı ağdaki diğer cihazlardan kaynaklanan parazitten kaynaklanıyor olabilir. Bu genellikle cihazınızla aynı kablosuz kanalı kullanan başka bir sinyal olduğunda meydana gelir.
Yani, bunu düzeltmek için yapmanız gerekenler kablosuz kanalı değiştirme ve kalabalık olmayan bir kanala bağlanın Bu, Wi-Fi sorunlarınızı çözecektir.
Bu da işe yaramazsa, şunları yapmanızı öneririz internet servis sağlayıcınızla iletişime geçip onlardan yardım isteyin Şimdiye kadar denediğiniz yöntemlerden bahsettiğinizden emin olun. Bu şekilde, muhtemelen sorununuzun kökenine çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirler. Umarım, bu sorunu çok fazla zorluk çekmeden çözmenize yardımcı olabilirler.