
wifi ağına bağlanılamadı
Wi-Fi, çoğumuz için bir gereklilik haline geldi, çünkü mobilite ile doğru bağlantı sınırına sahip olmanızı sağlıyor. Bugünlerde cep telefonlarından dizüstü bilgisayarlara ve hatta tabletlere kadar kullandığınız bu cihazlar kablosuz bağlantıya sahiptir.
Wi-Fi bağlantılarına bağlanmak oldukça kolaydır ve çoğu zaman bu cihazlar Wi-Fi üzerinden otomatik olarak bağlanır. Belirli bir Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışırken "Wi-Fi ağına bağlanılamadı" hata mesajını alıyorsanız, çalışmasını sağlamak için yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.
WiFi Ağına Bağlanılamadı
1) Yeniden bağlayın
Yapmayı deneyebileceğiniz ilk şey, cihazınızda yeniden bağlanmayı denemektir. Bu oldukça basittir ve cihazınızın Wi-Fi bağlantısıyla bağlantısını bir kez manuel olarak kesmeniz yeterlidir. Bunu yaptığınızda, Wi-Fi ağına tekrar bağlanmanıza izin verecektir.
Bağlan düğmesine tıkladığınızda ağ, DHCP aracılığıyla IP adresini atayacak ve cihazınız Wi-Fi bağlantısı üzerinden size hiçbir sorun çıkarmadan sorunsuz bir şekilde bağlanabilecektir.
2) Yeniden Başlat
Yönlendiricinizi ve cihazınızdaki Wi-Fi'yi bir kez yeniden başlatmayı da deneyebilirsiniz. Bu, bir hata veya hata nedeniyle bu sorunla karşılaşıyorsanız, bunun ortadan kaldırılacağından emin olacak ve çoğu zaman, ayarlarda internete bağlanmanızı engelleyen bir şey yoksa durumdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
3) DHCP'yi etkinleştirin
Ağ üzerinde denemeniz gereken bir diğer şey de DHCP ayarlarını kontrol etmektir. Wi-Fi ağı ile sorunsuz bir bağlantıya sahip olmak için DHCP'nizin yönlendirici ayarlarında etkinleştirildiğinden emin olmalısınız.
DHCP devre dışı bırakılırsa, cihazınıza bir IP adresi atanamaz ve bu da Wi-Fi ağına katılamamanız gibi bazı ciddi sorunlar yaşamanıza neden olabilir.
4) MAC filtrelemeyi devre dışı bırakın
Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışırken bu hata mesajıyla karşılaşmanıza neden olabilecek başka bir olası neden daha vardır. Yönlendiricinizde MAC filtrelemeyi etkinleştirdiyseniz, yalnızca MAC Adresleri yönlendiricide zaten kayıtlı olan cihazların bağlanmasına izin verecektir. Bu nedenle, MAC filtrelemenin yönlendiricinizde etkin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
Bunu yapmanın iki yolu vardır ve MAC filtrelemeyi devre dışı bırakmak istemiyorsanız, cihazınızın MAC Adresini yönlendiriciye ekleyebilir ve bir kez yeniden başlatabilirsiniz. Bu, sorunu temelli olarak çözmenize yardımcı olacaktır.
Ya da başka bir yol daha vardır ve MAC filtrelemeyi tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bu şekilde, yönlendirici herhangi bir cihazı önceden taramayacaktır ve kullandığınız tüm cihazlar yönlendiriciye oldukça kolay bir şekilde bağlanabilecektir.
