wifi kendi kendine kapanıyor android
Çoğumuz 3G, 4G ve 5G bağlantılarının (bölgenizde mevcutsa) oldukça şık olduğunu ve işimizi göreceğini bilsek de, bazıları için hala iyi bir Wi-Fi bağlantısı tarafından belirlenen standartlarla tam olarak karşılaştırılamayacakları açıktır.
Açıkçası, tüm Wi-Fi kaynakları aynı sinyal gücüne ve hızına sahip olmayacaktır. Ne kadar iyi performans göstereceklerinin çoğu, kullandığınız cihaza da bağlı olacaktır.
Kendimiz de Android savunucuları olarak (çoğunlukla), pek çoğunuzun Android cihazlarınızda iyi bir Wi-Fi sinyali sağlamakta sorun yaşadığını duymak bizi biraz şaşırttı.
Aslında, sorunun telefonun kendisinin Wi-Fi özelliğini rastgele kapatmasından kaynaklandığı görülüyor. Elbette, sadece Facebook'ta geziniyorsanız bu sadece küçük bir sıkıntıdır.
Ancak, bir toplantı yapmak için Wi-Fi kullanıyorsanız, işvereniniz/çalışanınız/müşteriniz üzerinde gerçekten yanlış bir izlenim yaratabilirsiniz.
Sorunun hemen hemen her durumda çözülmesi nispeten kolay olduğu için, bu can sıkıcı performans sorunundan kurtulmanıza yardımcı olacak bu küçük sorun giderme kılavuzunu bir araya getirmeye karar verdik. Aşağıda tam olarak bunu yapmak için ihtiyacınız olan her şey var. Öyleyse, hadi işe koyulalım!
Android'de WiFi Kendi Kendine Kapanıyor
Tamam, bu sorunu çözmek o kadar da zor değil. herhangi bir teknik beceriye sahip olmanıza gerek kalmayacak Bu rehber üzerinde çalışmak için hiç.
Burada %100 başarı oranını garanti edemesek de, şimdiye kadar gördüklerimize göre, sorunu çözme şansınız çok yüksek. Ayrıca sizden bir şeyleri parçalara ayırmak gibi ciddi bir şey yapmanızı istemeyeceğiz. Güzel ve basit!
- Wi-Fi Zamanlayıcı Özelliğini Devre Dışı Bırakma
Android telefonlar her zaman bir sürü kullanışlı özelliğe sahiptir ve bazıları da o kadar kullanışlı değildir. Son özelliklerden biri, telefon bu amaçla kullanılmadığında Wi-Fi işlevini otomatik olarak kapatan bir özelliktir.
Çoğu durumda, bu özellik Wi-Fi Zamanlayıcı olarak listelenir; ancak ayarlarda ' Wi-Fi Uyku' Burada kontrol etmemiz gereken ilk şey, Wi-Fi'nizin uygunsuz zamanlarda kapanmasına neden olan şeyin bu işlev olup olmadığıdır. İşte nasıl devre dışı bırakılacağı:
- Yapmanız gereken ilk şey ayarlar menüsü ve Wi-Fi sekmesine gidin.
- Wi-Fi sekmesinden, daha sonra 'eylem' düğmesine basın ve 'gelişmiş ayarları' açın.
- Burada, söz konusu özelliğin ' Wi-Fi uyku' veya 'Wi-Fi zamanlayıcı' Her iki durumda da, gördüğünüz bir tanesine tıklayın.
- Ardından, bu işlevi kapatın ve ardından konum sekmesini tekrar açın.
- Şimdi, konum sekmesinden, yapılacak bir sonraki şey menü tarama seçeneğine gitmek ve ' Wi-fi tarama' düğmesi.
Tüm bunlar yapıldıktan sonra, geriye kalan tek şey değişikliklerin etkili olabilmesi için telefonu yeniden başlatmaktır. Çoğunuz için bu, sorunu çözmek için yeterli olacaktır. Seçkin bir azınlık için, sorunun diğer birkaç kök nedenini incelememiz gerekecektir.
- Bağlantı İyileştirici'yi kontrol edin
Samsung telefon kullananlar bağlantı iyileştirici ile daha önce karşılaşmış olabilirler. Ancak aynı özellik farklı bir isim altında diğer Android cihazlarda da görülebilir.
Temel olarak yaptığı şey, o anda hangisinin daha iyi sinyal gücüne sahip olduğuna bağlı olarak kullanıcının veri bağlantısı ile Wi-Fi kaynağı arasında otomatik olarak geçiş yapmaktır. Çoğu durumda, aslında oldukça kullanışlıdır.
Bununla birlikte, aşağıdaki durumlarda da acı verici olabilir çok düzenli olarak girip çıkıyor ve geçiş devam ederken gecikmelere neden olur.
Bu nedenle birçok Android kullanıcısı bu işlevi kendi kontrolleri altında tutmayı ve sadece manuel olarak halletmeyi tercih ediyor.
Dürüst olmak gerekirse, biz de kesinlikle bu yönteme sıcak bakıyoruz. Bu nedenle, bağlantı iyileştiriciyi kapatmak ve bunun işinizi iyileştirip iyileştirmediğini görmek istiyorsanız, işte nasıl yapılacağı:
- İlk olarak, şu dosyayı açmanız gerekecek ayarlar menüsü tekrar ve daha sonra aşağı kaydırın ağ seçenekleri.
- Şimdi yeni bir pencere açılacak ve aşağıdakileri seçiyor olmalısınız buradan 'mobil ağlar'.
- Bir sonraki sekmede, şu seçeneği göreceksiniz 'bağlantı iyileştirici' . Basitçe bunu kapatın ve işiniz bitti!
Her zaman olduğu gibi, bu değişikliklerin etkili olması için kullandığınız Android'i yeniden başlatmanız gerekecektir. Eğer işe yararsa, harika. Eğer yaramazsa, hala birkaç önerimiz var.
- Pil Tasarruf Modunu Devre Dışı Bırak
Yine, aktif olarak aleyhinize çalışabilecek bir özelliği yanlışlıkla açmadığınızdan emin olacağız. Pil tasarrufu modu şüphesiz zaman zaman yararlı olsa da, telefonunuzun bazı işlevlerini beklemediğiniz şekillerde kısıtlar.
Bu öngörülemeyen etkilerden biri de pil tasarrufu modunun aslında Wi-Fi bağlantınızın kesilmesine neden olabilmesidir. Bu nedenle, kontrol edilmesi gerçekten basit olsa da, her ihtimale karşı listeye dahil etmenin en iyisi olduğunu düşündük.
Temel olarak, yapmanız gereken tek şey ayarlarınıza tekrar girmektir. pil tasarruf modunun kapalı olduğunu Bu düzeltme ile daha sonra telefonunuzu yeniden başlatmanıza gerek yoktur.
- Yüksek Hassasiyetli Konum
Bir sonraki düzeltme GPS ayarlarınızla ilgilidir. Bunun Wi-Fi'nizin çalışıp çalışmaması üzerinde bir etkisi olması pek olası görünmese de, aslında olabilir. GPS'inizi yüksek hassasiyete ayarladıysanız, bu daha sonra Wi-Fi konumlandırmasını etkileyebilir Bu da telefonun kendisi için her türlü iç çatışmayı yaratmasına neden oluyor.
Dolayısıyla, telefonunuz kesinlikle 'akıllı' olsa da, bazen o kadar akıllıdır ki, aslında kendini mantıksal bir düğüme bağlayabilir.
GPS'in ve telefonunuzdaki konum servislerinin Wi-Fi ile etkileşime girmediğinden emin olmak istiyorsanız, bunları kapatabilir veya doğruluklarını azaltabilirsiniz.
- Fazla Verilerin Temizlenmesi
Elimizdeki son düzeltmenin zamanı geldi. Android telefonlar her zaman üzerlerinde büyük miktarda veri saklama eğilimindedir. İndirdiğiniz tüm uygulamalardan veri ve önbellek.
Bununla ilgili olan şey, eğer çok fazla veri birikiyorsa, hatalar ve aksaklıklar da birikebilir. Telefonunuz sürekli olarak gereksiz verilerin ağırlığı altında mücadele etmiyorsa çok daha iyi çalışacaktır.
Bu durumun sizin için geçerli olmadığından emin olmak için Arada sırada önbelleği temizlediğinizden emin olun Ardından, stabilize olup olmadığını görmek için Wi-Fi bağlantınızı tekrar deneyin.
Son Söz
Ne yazık ki, bu özel sorun için bulabildiğimiz tüm düzeltmeler bunlar. Bunların hiçbiri sizin için işe yaramadıysa, sorun tahmin ettiğimizden daha ciddi olabilir.
Bu noktada, size gerçekten önerebileceğimiz tek şey bu konuda telefonunuzun üreticisiyle iletişime geçin. Bu sorun giderme kılavuzu tüm Android cihazları kapsayacak şekilde tasarlandığından, sizin özel marka ve modelinizle ilgili ipuçlarını daha ayrıntılı olarak açıklayabilmeleri gerekir.